Zapisz się do newsletter'a!

RESTAURACJA

Sercem Hotelu Habenda jest Restauracja CZTERY ŻYWIOŁY. To w naszej kuchni powstają niesamowite potrawy, kuszące niepowtarzalnym smakiem i zapachem, zniewalając podniebienia smakoszy.

Szefem kuchni jest Piotr Krzyżański. W jego autorskich kompozycjach, zainspirowanych najnowszymi trendami kulinarnymi, można odnaleźć elementy kuchni staropolskiej, regionalnej czy europejskiej.

Wszystkie dania są przyrządzane z najlepszych produktów – ze świeżych owoców, warzyw i ziół oraz mięs, dostarczanych przez regionalnych producentów. Kucharze przygotowują je wg sprawdzonych receptur, wzbogaconych odrobiną fantazji i z dużą dawką kreatywności. Ta wirtuozeria kulinarna idealnie współgra z eleganckim wystrojem sali restauracyjnej. Wizytówkę restauracji stanowią oczywiście kelnerzy, którzy posiadają niebywały dar – miłość do ludzi. Ich uśmiechnięte twarze to najlepsza rekomendacja tego miejsca.  

Zapraszamy Państwa bardzo serdecznie na kulinarną ucztę. W naszej karcie zapewne znajdą Państwo wiele ciekawych dań, a niepowtarzalny klimat tego miejsca nie pozwoli Państwu o nas zapomnieć.

GODZINY OTWARCIA RESTAURACJI

poniedziałek - sobota 14:00-22:00

niedziela i święta 12:00-20:00

MENU A'LA CARTE

PRZYSTAWKI / SAŁATY

Salate / Salads

Rostbef marynowany w soli himalajskiej, rzodkiewka marynowana 54,00

Roast beef marinated in Himalayan salt, pickled radish

 

Bruschetta z szynką dojrzewającą 35,00

Bruschetta with cured ham

 

Sałatka z grillowanym kurczakiem, ser lokalny, suszone pomidory 42,00                

Salad with grilled chicken, local cheese, dried tomatoes

ZUPY

Soups

Krem z pieczonego buraka, kwaśna śmietana, pistacje 26,00

Baked beetroot cream, soured cream, pistachios

 

Szczawiowa z jajkiem 25,00

Sorrel soup with egg

 

Tradycyjny żurek, jajo poche, ziemniak 25,00

Sour rye soup, poached egg, potato

 

Consomme z kaczki, młode warzywa, klopsiki 25,00

Duck consomme, young vegetables, meatballs

DANIA GŁÓWNE

Main courses

Stek Rib-Eye, frytki stekowe, grillowany kalafior 110,00                                                                     

Rib-Eye steak, steak fries, grilled cauliflower

 

Kotlet jagnięcy, babka ziemniaczana, warzywa sezonu, demi glace 99,00                                                                                                           

Lamb chop, potato cake, vegetables of the season, demi glace

 

Sznycel cielęcy, młode ziemniaki z koperkiem, sałatka z pomidora i ogórków kiszonych 78,00

Veal schnitzel, young potatoes, tomato and pickled cucumber salad

 

Polędwiczka wieprzowa w sosie pieprzowym, puree z kalafiora, pak choi na maśle 71,00                                                                                                           

Pork tenderloin in pepper sauce, cauliflower puree, pak choi in butter

 

Pierś supreme, kluski szpinakowe, sos demi glace, marchew w tymianku 67,00                                                                                                         

Breast supreme, spinach dumplings, demi-glace sauce, carrots in thyme

 

Pstrąg lokalny, frytki z batata, mieszane sałaty, sos cytrynowo-jogurtowy 69,00                                                                                                           

Local trout, sweet potato fries, salad mix, lemon-yogurt sauce

 

Tagliatelle szpinakowe, warzywa, lokalny ser 43,00

Spinach pasta, vegetables, local cheese

DESERY

Desserts 

Mini daquas, owoce sezonowe  26,00

Mini daquas, seasonal fruits

 

Jabłko pod kruszonką, lody waniliowe 25,00

Apple with crumble, vanilla ice cream

 

Lody z owocami i śmietaną 26,00

Sundae

DO WINA

For wine

Deska serów i wędlin 89,00

Local cheese and cold cuts board

 

 

Powrót
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności

OK, zamknij